Månadsmöte 5 juni

Månadsmöte 5 juni

Datum: 5 juni 2024
Plats: Mäster Olofsgården, ”Vardagsrummet”, Svartmangatan 6
Tid: Kl 18-19:30

Agenda för mötet är att fortsätta utforma en vision för Gamla stan, och nästa steg efter arbetet vi gjorde på mötet den 6 mars i år. En vision som visar på möjligheterna att göra Gamla stan ännu bättre, vackrare och mer levande. En vision som blir ett gemensamt mål, för Gamla stan, inte bara för vår förening.
Med utgångspunkt i vårt uppdrag fortsätter vi att prioritera, formge, fördela och planera arbetet så att vi som vill kan börja arbeta praktiskt – för Gamla stan.

Här hittar ni den första versionen av vision för Gamla stan, ”Sammanställning visionsarbete”. Nu ska vi jobba vidare med den. Göra den bättre.
Steg för steg ska vi också, efter mötet den 5 juni, ta in synpunkter från övriga föreningar i GS, alla som bor i Gamla stan och många andra som vill Gamla stan gott.
Ju fler som stöder visionen, ju sannolikare blir det att den blir verklighet!
Självklart ska Gamla Stan i Samverkan vara en stark drivande kraft i visionsarbetet och dessutom konkretisera hur vi praktiskt kan nå fram till visionen. Som ni vet har vi redan en hel del material om det.
Vad vi behöver nu är fler som engagerar sig. Vi har en styrelse som kan stötta och hjälpa de som vill engagera sig i arbetet.
Välkomna till mötet den 5 juni och att fortsatt bidra till Gamla stan, nu och i framtiden.


Nedan följer en repetition på kallelsen till förra visionsarbetet – som vi hoppas kan inspirera.

Föreningens övergripande mål är enkelt uttryckt att göra gott för Gamla stan och dess invånare.
Det ska vi göra i fyra arbetsområden.

  1. Det långsiktiga uppdraget är att bevara Gamla stans kulturarv och behålla/stärka vår levande Gamla stad.
  2. Våra mer kortsiktiga uppgifter. Här ingår en lång rad uppgifter som att agera i frågor som ofta rör hur staden hanterar Gamla stan.
  3. Den omtänksamma byn. Gamla stan är inte större än att vi borde kunna hjälpa varandra bättre än vad vi gör idag.
  4. En annan viktig del i vårt arbete är att fortsätta utforma en vision för Gamla stan. En vision som visar på möjligheterna att göra Gamla stan ännu bättre, vackrare och mer levande. En vision som vi tar fram i samarbete med alla intressenter och som kan bli ett gemensamt mål. En vision för Gamla stan, inte bara för vår förening. Det vore en verkligt vacker gåva till vår fantastiska Gamla stad.

Alla dessa uppdrag och uppgifter, plus andra som dyker upp, ska förstås bemannas om det ska bli något av. Därför så söker vi er som vill vara med och jobba för Gamla stan. Insatsen kan variera mellan någon timme per månad till några timmar per dag, alla bidrag är hjärtligt välkomna. Vi hoppas att ni som lägger tid och engagemang ska komma in i ett trevligt, kul och lärorikt socialt sammanhang som kan ge mångfalt tillbaka.
Ni som inte kan lägga tid eller tycker att ni också ska bidra ekonomiskt har all möjlighet att göra det genom att donera pengar till föreningen. Ni får gärna ange ett arbetsområde eller uppgift som ni vill att pengarna ska gå till. Ni kan donera valfri summa genom att swisha till föreningen. Pengarna kommer att gå till Gamla stans bästa och vi kommer att redovisa varje donation för sig.

Swisha beloppet till 123 201 58 81 eller betala via bankgiro 594-0788. (Hos banken heter vi fortfarande Hållbart & Lustfyllt.)
Ni som inte donerar kan självklart betala medlemsavgiften, som är 100 kronor, med samma uppgifter som ovan, se även samverkanigamlastan.se/bli-medlem/. För medlemsavgift: ange namn och din e-postadress som meddelande.