Åka till Helsingborg och prata turism?

Åka till Helsingborg och prata turism?

På senaste månadsmötet hade vi besök av Jörgen Eksell från Lunds universitet som talade om ”Urban turism i förnyelse”. Separat inlägg/mejl kommer att skickas ut om detta intressanta föredrag.

Som han nämnde vid besöket vill de gärna att någon/ra från vår förening kommer till Helsingborg och deltar i deras programpunkt på H22 City Expo. För information se: https://h22.se/ 

Programpunkten ligger på eftermiddagen fredagen den 10 juni. De betalar tågresa och övernattning på hotell i Helsingborg (1-2 övernattningar). Sannolikt behöver personen/erna resa till Helsingborg torsdagen den 9 juni. Eftersom aktiviteten* ligger på eftermiddagen den 10 juni, betalar de övernattning till den 11 juni om ni önskar.

De ser gärna att det är 1-2 personer som bott minst 5 år i Gamla stan som har sett hur turismen ökat fram till 2019. Personer som har god insikt i hur turismen förändrat stadsdelen och givetvis har förståelse för de utmaningar vi ser idag.

*De håller en presentation och diskussion under eftermiddagen den 10 juni inför publik. Det bör alltså vara personer som känner sig bekväma med att tala inför en mindre publik.

Kolla din kalender och återkom till info@samverkanigamlastan.se om ni tycker att det skulle vara kul och samtidigt få göra din röst hörd. Redan på torsdag 24 mars vill vi ha din intresseanmälan då Helsingborgs stad räknar med en stor tillströmning av besökare under månaden som mässan pågår och de behöver boka hotellrum i god tid.