Månadsmöte 5 april

Månadsmöte 5 april

Mars har bjudit på riktigt aprilväder och förra mötet blev tyvärr inställt på grund av kraftig snöoväder. Nu blandas det friskt i väderprognoserna med snö, regn och sol och några av regnpölarna får fungera som duv-spa.

Vi träffas som vanligt i Vardagsrummet på Mäster Olofsgården (Svartmangatan 6) på den nya mötesdagen onsdag och Thomas från Gamla stans fisk serverar deras goda soppa till reducerat pris.

Månades gäst är Alexia och/eller Maja från MOROTA STAAF Arkitekter. De öppnar mötet och kommer att berätta om varsamhetsbestämmelser och kulturvärden som rör oss i Gamla stan.


I förra inlägget skrev vi om att vi tillsammans med andra intressenter för Gamla stan träffat, vid separata tillfällen, oppositionsborgarrådet Christofer Fjellner (M) och trafikborgarrådet Lars Strömgren (MP) .

Frågor som togs upp var parkeringen och gestaltningen av Skeppsbron, miljözon 3, hotellifiering av Gamla stan, företagarperspektivet, tillgänglighet inom Gamla stan, skyltning mm.

Förhoppningsvis är några av deltagarna med på månadsmötet och kan berätta mer.

Alla är varmt välkomna


Årsstämman kommer att gå av stapeln i mitten av maj – återkommer om tid och plats.

Sugen på att komma med i styrelsen? Vi är något få för tillfället och önskar förstärkning. Kontakta valberedningen Eva von Oelreich och/eller Lars-Åke Fredberg via info@samverkanigamlastan.se

Medlemsavgiften för 2023 ska betalas in före mars månads slut.
100 kr betalas in via Swish 123 201 58 81 eller sätts in på bankgiro 594-0788. Ange namn och mejladress.