Inställt Månadsmöte 8 mars

Inställt Månadsmöte 8 mars

På grund av ovädret ställer vi in månadsmötet för mars och siktar på onsdag 5 april.
Nästa månadsmöte sker på den nya mötesdagen onsdag, men den andra onsdagen i mars på grund av sportlovet. Vi träffas som vanligt i Vardagsrummet på Mäster Olofsgården (Svartmangatan 6) och Thomas från Gamla stans fisk serverar deras goda soppa till reducerat pris.

Månades gäst är Alexia och/eller Maja från MOROTA STAAF Arkitekter. De öppnar mötet och kommer att berätta om varsamhetsbestämmelser och kulturvärden som rör oss i Gamla stan.


Allt sedan vi startade vår förening har vi jobbat för en dialog och ökat samarbete mellan organisationer, företagande och staden för Gamla stans bästa.
I slutet av januari hörde oppositionsborgarrådet Christofer Fjellner (M) av sig till oss via vår hemsida för ett eventuellt möte. Vi skickade vidare frågan till företagarföreningen, hembygdsföreningen och Stockholmsgillet som alla ville träffas, så i början av februari hölls detta möte med representanter från våra två arbetsgrupper turism och lokal miljö och från styrelsen samt tidigare nämnda föreningar.

Samtidigt har vi försökt få till ett möte med Stockholms nya trafikborgarråd, Lars Strömgren (MP) – det lyckades vi även med under februari. I stort sett samma uppställning från oss samt representanter från Gamla stans Företagarförening, Gamla stans Hembygdsförening, Mäster Olofsgården, Stockholmsgillet och Gamla stan Community.

Frågor som togs upp var parkeringen och gestaltningen av Skeppsbron, miljözon 3, hotellifiering av Gamla stan, företagarperspektivet, tillgänglighet inom Gamla stan, skyltning mm.

Förhoppningsvis är några av deltagarna med på månadsmötet och kan berätta mer.

Alla är varmt välkomna