Månadsmöte 6 september

Månadsmöte 6 september

Välkomna till första månadsmötet efter sommaren (som fortfarande är här), 6 september klockan 18:30 (OBS! Ändrad starttid på grund av Öppet Hus för MO Dörren) på Mäster Olofsgården (Vardagsrummet).
Som vanligt kommer vi ha månadsmöten den första onsdagen varje månad.

Under vår/sommar har det varit en hel del diskussion i media kring Gamla stan med Edward Bloms insändare och en längre artikel i Svenska Dagbladet av Björn Werner (länk till SvD, nedladdad artikel pdf).

På detta möte tänkte vi ha en öppen diskussion kring Miljözon klass 3 och vad det innebär för framförallt de boende.
Kommuner kan införa miljözoner i tre steg där endast bilar som uppfyller vissa utsläppskrav tillåts köra. I klass 3, som är den hårdaste klassen, tillåts endast bilar som drivs på el med batterier eller vätgas samt gasbilar.
Stockholm verkar bli först ut och införandet påbörjas under 2024 och beräknas vara klart 2026 och då kommer diesel-, bensin- och hybridbilar inte längre få köra i Gamla stan samt delar av City på Norrmalm. Reglerna kommer gälla för både privat- och yrkestrafik.


Det handlar om viktiga frågor för oss som bor i Gamla stan och vi hoppas att fler vill dela sina tankar på mötet för att få en bra kommunikation med trafikborgarrådet. Utgångspunkten för diskussionen blir att vi vill bidra till välgörande och effektiva klimatåtgärder inom Gamla stan.


Den nya styrelsen kommer också presentera sig och ett förslag till ny organisation.

Alla är varmt välkomna!